Svigermors grimme men gode pandekartofler – brutte ma buone

Min italienske svigermor Rosanna skal have credit for denne opskrift på pandekartofler. Hun er et meget omsorgsfuldt og positivt menneske, som jeg kan sige mange gode ting om, men at hun er en ørn til at lave mad, er ikke en af dem. Måske er det derfor, Luca er så god i køkkenet. Nød lærer sulten mand at kokkerere, som man siger.. Men disse pandekartofler, er hun altså vældig god til. De går under navnet ‘brutte ma buone’ (grimme men gode).

Ingredienser 4 personer

1 kg store kartofler
1- 1,5 dl ekstra jomfru olivenolie
salt
evt. rosmarin

Sådan gør du
Du skal bruge en stor tefalpande til disse pandekartofler. Hvis panden ikke er stor nok, så lav hellere en mindre portion. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, ca 2-3 mm. Varm olien på panden og tilsæt kartoflerne og saltet (og evt. rosmarin). Sørg for at bevæge dem lidt og skille skiverne fra hinanden i starten. Når kartoflerne begynder at blive bløde, begynder de at klistre sammen, sørg for, at der ikke er mere end 3-5 skiver i hver ‘klump’. Rør herefter ikke for meget ved kartoflerne, ellers går de bare helt i stykker. Vend dem på panden en gang imellem ved at bevæge panden (lidt ligesom med pandekager). Det kan ikke undgås, at nogle at skiverne knækker, det er ok. Når pandekartoflerne er brune og sprøde udvendigt og helt bløde indeni, er de klar.

Servér gerne som tilbehør til kød eller fisk.

Advertisement
Comments
One Response to “Svigermors grimme men gode pandekartofler – brutte ma buone”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] gerne med ovnkartofler eller pandekartofler krydret med rosmarin. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this […]Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Kontakt os

    Skriv gerne en kommentar her på bloggen, eller skriv til vores mail: minmandsitalienskekoekken@gmail.com
%d bloggers like this: