Hjemmelavet frisk pasta med æg – pasta fresca all’uovo

Her er en grundopskrift på hjemmelavet frisk pasta med æg, som kan bruges til for eksempel tagliatelle, papardelle, tagliolini, ravioli og tortellini. Det er let at lave sin egen pasta, og det er ikke nødvendigt med en pastamaskine til alle typer af hjemmelavet pasta. Faktisk vil en del italienske bedstemødre (og de er orakler) hævde, at den bedste pasta er rullet ud ved håndkraft og ikke på maskine.

Ingredienser 4-6 personer

500 gram durum hvedemel
3 æg
Vand
(en generel regel er ét æg for hver 100 gram mel, men hvis du laver en portion, der er større end 300 gram mel og tre æg, er det en god idé at spæde op med vand. Det gør dejen lettere at arbejde med, og pastaen er knapt så tung at spise.)

Sådan gør du
Til 500 gram mel skal du bruge 350 ml væde. Hæld æggene op i et målebæger og tilsæt vand, så det passer. Lav en bunke af melet med en fordybning i midten. Hæld æg og vand ned i fordybningen. Bland melet og væden, først med en gaffel, og derefter med hænderne. Det kan være hårdt, og måske tænker du, at det aldrig bliver til en dej. Bare bliv ved. Lige pludselig bliver dejen sammenhængende.
Når dejen er elastisk og ensfarvet, skal den hvile i køleskabet i et fugtigt hviskestykke eller i køkkenfilm i en halv time. Derefter rulles dejen ud. Hvis du gør det ved håndkraft, bruger du en kagerulle til at rulle dejen ud så tyndt som muligt. Herefter kommer du lidt mel på begge sider og folder den, så du kan skære den ud til pasta i passende bredde. Bruger du en pastamaskine, ruller du først dejen ud i plader, til den har en passende tykkelse – hvor tyndt du ruller pastaen er et spørgsmål om smag, prøv dig frem. Derefter ruller du den igen igennem maskinen, som skærer pastaen i den ønskede form.
Laver du båndpasta, kan du lægge den i små ‘reder’, indtil pastaen skal koges.

Opskrifter med frisk pasta med æg:

Tagliatelle med ragú alla bolognese

Tagliolini med røget laks og fløde

Ravioli med artiskokker

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Kontakt os

    Skriv gerne en kommentar her på bloggen, eller skriv til vores mail: minmandsitalienskekoekken@gmail.com
%d bloggers like this: