Tun og bønner – tonno e fagioli

Denne enkle salat med tun og bønner er egentlig en forret (antipasto) og en klassiker på buffeten. Men vi kan også finde på at spise ‘tonno e fagioli’ som hovedret, hvis det skal gå hurtigt en dag, eller hvis køleskabet er tomt, som det var, da vi kom hjem fra en rejse i onsdags. Tun og bønner er gode at have på lager. Nemt, billigt og sprængfyldt af proteiner. Vi plejer at bruge bønner fra dåse, men du kan selvfølgelig også bruge tørrede bønner. Så skal de stå i blød i 24 timer og derefter koges, til de er bløde.

Ingredienser 4-6 personer

3 dåser tun
2 dåser cannellini bønner (hvide bønner)
1/2 løg
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 små tørrede chilipebre
Et par stilke bredbladet persille
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
Løget hakkes fint eller skæres i tynde ringe. Persille og chili hakkes fint. Derefter blander du alle ingredienserne i en skål. Lettere kan det ikke blive.

Server med brød til

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Kontakt os

    Skriv gerne en kommentar her på bloggen, eller skriv til vores mail: minmandsitalienskekoekken@gmail.com
%d bloggers like this: