Sprøde biscotti med nødder – brutti ma buoni

De her små sprøde biscotti med mandler og hasselnødder hedder ‘brutti ma buoni’, som betyder grimme men gode. De skal selvfølgelig ikke forveksles med svigermors pandekartofler, der går under samme navn.

Jeg smagte disse traditionelle italienske småkager første gang i den lille by Montaretto, hvor vi engang var til en alternativ vinsmagning med små vinproducenter, mens vi boede i Italien. Vinen var god, men det var alligevel de her biscotti, der gjorde det største indtryk. Bagefter fandt jeg en  opskriftItalianfoodforever.

Da vi for nyligt bagte en torta della nonna med creme, havde jeg en masse overskydende æggehvider til overs. Mange af dem blev brugt til de her biscotti. Der skulle jo så nødigt gå noget til spilde.

Ingredienser

6 æggehvider
150 gr. hasselnødder
150 gr. mandler
2 dl. sukker
1 spsk. kakaopulver
1 spsk. hvedemel
1 tsk. vanilleessens
Smør til at smøre bagepapiret

Sådan gør du

Varm ovnen op til 175 grader. Læg mandler og hasselnødder på en bageplade, og sæt dem i ovnen, indtil mandlerne bliver gyldne, og skindet på hasselnødderne begynder at sprække. Tag så nødderne og mandlerne ud, og læg dem ind i et viskestykke. Gnid dem mod hinanden i viskestykket, indtil skindet er gnedet af. Hak så nødderne og mandlerne i mindre stykker.

Lad æggehviderne stå i en skål, til de har stuetemperatur. Pisk så æggehviderne, til de er stive. Tilsæt derefter sukker, mel, kakao og vanilleessens til æggehviderne lidt ad gangen, og pisk lidt mere. Vend til sidst forsigtigt nødder og mandler i.

Smør bagepapir til to bageplader. Brug to teskeer til at forme de små biscotti, og sæt dem med en til halvanden centimeters afstand på bagpladerne. De skal ikke være ret store, ca. en halv teskefuld dej til hver. Pas på ikke at røre for meget rundt i dejen, så falder æggehviderne bare helt sammen igen. Bag dine biscotti i ovnen ved 160 grader i ca. 25-30 minutter.

Lad dine biscotti køle af og blive helt sprøde, inden du serverer dem. Gerne sammen med en rigtig italiensk caffè.

Advertisement
Comments
2 Responses to “Sprøde biscotti med nødder – brutti ma buoni”
  1. Sådan nogle bagte min mor også – de hed bare nøddemarengs 🙂 Dit navn er meget bedre. Herligt at have æggehvider til overs til diverse udskejelser – jeg er også helt vild med citronmarengs – og fødselsdagslagkagen med mandelmarengs og chokolade-kaffecreme – det er lige før lækkersulten tager overhånd!
    vh/Karen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Kontakt os

    Skriv gerne en kommentar her på bloggen, eller skriv til vores mail: minmandsitalienskekoekken@gmail.com
%d bloggers like this: