Pizza Margherita

pizza Magherita

Pizza Margherita. Den helt klassiske og simple pizza med tomat og mozzarella – den har en sin særlige plads  i det italienske kulinariske univers. Denne opskrift på pizza Margherita har jeg fået af min svigerinde, som serverede pizza forleden. Hun bager pizza i aluminiumsforme, som gør, at bunden bliver knasende sprød.

Den hjemmelavede pizza har en lidt tykkere og luftigere bund end de tynde pizzaer, som bages i stenovn i italienske pizzeriaer. Denne pizza minder mere om den, man kan købe i de fleste italienske bagerforretninger (bare bedre ;-)).

Ingredienser 

500 ml. purerede tomater (passata di pomodoro)
1 fed hvidløg
Ekstra jomfru olienolie
En lille håndfuld friske bassilikumblade
2 – 3 friske mozzarellaoste

ca. 330 gr. uhævet grunddej til pizza.

Sådan gør du

Varm ovnen op til max temperatur.

Varm et skvæt ekstra jomfru olievenolie op i en kasserolle, tilsæt de hele fed hvidløg. Pas på, de ikke tager farve. Tilsæt purerede tomater og basilikumblade. Lad tomatsovsen simre under låg i ca. 40 min. Lad den derefter afkøle, inden du bruger den på pizzaen.

Når pizzadejen er hævet (se opskrift og fremgangsmåde til dejen her), former du den med hænderne i en aluminiumsform (eller flere) med ekstra jomfru olivenolie i bunden.

Dæk så dejen med tomatsovsen til en halv cm. fra kanten. Tomatsovsen skal lige akkurat dække dejen.

Sæt så pizzaen midt i den brændvarme ovn, og lad den bage i 10-15 minutter, eller indtil tomatsovsen er tørret lidt ind (ikke helt udtørret – men heller ikke våd) og bunden er sprød (løft pizzaen lidt op fra formen for at tjekke).

Imen skærer du mozzarella i tynde skiver. Tag så pizzaen ud af ovnen, og dæk den med mozzarelaskiverne. Sæt pizzaen tilbage i ovnen og lad den bage de sidste 5-10 minutter med grill og varmluft, sådan at mozzarellaen smelter og bliver gylden.

Tag pizzaen ud, og pynt med friske basilikumblade i midten.

Server  din pizza Margherita brændvarm.

Comments
2 Responses to “Pizza Margherita”
  1. Sabrina siger:

    Nøøøj hvor lyder det bare afsindigt lækkert, margherita er min uden tvivl min ynglings pizza når den bliver lavet ordentligt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

  • Kontakt os

    Skriv gerne en kommentar her på bloggen, eller skriv til vores mail: minmandsitalienskekoekken@gmail.com
%d bloggers like this: