Om os

Hej. Jeg hedder Marie, jeg er 30 år og bor på Frederiksberg i København sammen med min kæreste Luca og vores to små børn.

Gennem de seneste 10 år har jeg boet på skift i Danmark og Italien, hvor Luca kommer fra. Senest har vi været otte måneder i Ligurien, hvor vi boede i min italienske svigerfamilies landhus omgivet af oliventræer og vinranker. Der blev jeg inspireret til at starte bloggen her.

Italien og italiensk kultur er forbundet med mad og med råvarerne på en helt særlig måde. Der er en omhyggelighed, opmærksomhed og værdsættelse af det gode måltid, som vi prøver at efterstræbe også i danske omgivelser.

Retterne her på siden er for de flestes vedkommende traditionel italiensk mad. Det er retter, vi spiser igen og igen både til hverdag, og når vi har noget at fejre. Opskrifterne bliver til ved, at Luca kokkererer, og jeg spørger, tager tid, måler op og noterer. Bagefter forsøger jeg at gengive opskriften så detaljeret, som muligt (jeg skal helst selv have skåret det ud i pap).

Vi håber, du kan blive inspireret til at prøve opskrifterne i dit eget køkken og nyde resultatet.

Advertisement
Comments
33 Responses to “Om os”
 1. Ulla siger:

  Hej Marie

  Jeg hedder Ulla. Jeg var på udskig efter inspiration til en påskefrokost. Så falder Jeg over din
  hjemmeside, spændende………………
  Jeg bor ved vandet i Ligurien, sammen med min kæreste Per og vores datter Mia.
  Vi bor i Albenga (SV). Vi har været her i 11 sæsoner. Det vil sige at vi rejser til DK. om efteråret
  for at arbejde, og kommer herned igen til Januar. Vi er lige pt. en del danskere som arbejder her
  i Albenga, og vi skal selvfølgelig holde en “påskefrokost” med rugbrød,sild,karrysalat.mm. Men jeg
  syntes der skal være noget italilensk. Vi har her i Albenga en masse gartnere som laver artiskokker,
  så jeg glæder mig til at lave din artiskok gratin….
  Ønsker Dig og din familie en rigtig god påske.

  • Marie siger:

   Hej Ulla
   God påske til dig også. Jeg har vist aldrig været i Albenga, vi har boet her i Bottagna (nær Spezia) siden januar. En god dansk påskefrokost lyder heller ikke dårligt 🙂 – jeg synes det er lidt svært at finde ingredienserne hernede, hvor køber i ind?..God fornøjelse med artiskokkerne! Mange hilsner

 2. Cook Valley siger:

  Hej Marie

  Jeg er lige stødt på Jeres blog. Den er spændende og meget overskuelig og gode forklaringer. Skønne billeder – og hvor jeg dog længses tilbage til Firenze, hvor jeg engang i en kølig marts tilbragte en lille uge. Det udbud, som der var af grønt, var bare så lækkert – faktisk forfærdeligt, da jeg boede på hotel og ikke kunne komme til lave mad selv… Så jeg måtte “nøjes” med at fortære det, som kunne spises råt.

  Jeg glæder mig til at læse nyt fra Jer.

 3. Tusind tak for rosen, jeg er glad for, at du kan lide bloggen. Ja, det er noget andet at lave mad, og især at spise mad, der har fået lov at modne i solen. Og vi er bymennesker, så vi synes stadig, det er den vildeste luksus bare at kunne gå ud og plukke maden 🙂
  Jeg må kigge nærmere på dine opskrifter, hvis det er mig, der skal i køkkenet, så bliver det nemlig tit noget andet end italiensk…

  Mange hilsner Marie

 4. Linda-Maria Kronborg siger:

  En fin blog. Den vil jeg da følge her fra DK (og 3 måneder om året fra Firenze. Linda-Maria

 5. Mads siger:

  Hej Marie!

  Fin blog du har dig!

  Jeg har selv et langdistance-forhold kørende med en Italiensk pige, og er som så mange andre vild med det Italienske køkken.

  En ting jeg dog savner herhjemme i mit danske køkken er Panna Di Cucina – hvad mener du er det bedste danske alternativ?

  Mvh

 6. Hej Mads
  Dejligt at du kan lide bloggen. Vi havde også et forhold på distance i flere år – én god ting ved det er, at man kan fragte alt muligt frem og tilbage mellem landene, når man besøger hinanden, f.eks. mad, ik’.. 😉 ‘Panna da cucina’ er jo langtidsholdbar fløde, så den kan sagtens komme med i kufferten.. Men – vi bruger altid frisk piskefløde i stedet (også når vi er i Italien). Vi synes, smagen er bedre. Det skal bare tilberedes i lidt længere tid for at reducere og give samme cremede konsistens.

  Mange hilsner

  Marie

  • Mads siger:

   Hej igen Marie.

   Tænkte du kunne hjælpe igen, da min kæreste ikke selv har et bud – tsk tsk..

   Jeg er på udkig efter noget ala Creme Fraiche eller Fromage Frais i Italien, til en let dip eller råkost salater? Jeg har kunnet læse mig frem til at ricotta kunne være et bud, men det ligner for mig mere hytteost 🙂

   God sommer til jer!

   • Hej Mads
    Jeg har købt creme fraiche i Esselunga (supermarkedskæde) i Milano – det kan også gå under navnet ‘panna acida’, som skulle være nogenlunde det samme. Men det kommer måske an på, hvor du er i Italien, om det er til at finde.. Held og lykke 🙂

    Hilsner Marie

 7. Irene siger:

  Har lige fundet din blog her til aften – den skal jeg da have kigget mere grundigt på, når det ikke er så tæt på sengetid. Synes det italienske køkken er skønt! Bl.a. prøvede jeg denne her fantastiske pastasovs baseret på pistacienødder og med havbars i små stykker på en restaurant i Firenze. Så hvis din mand kender til den, så er du i hvert fald garanteret en læser 🙂

 8. John siger:

  Rigtig glad for at jeg stødte på Jeres blog! Jeg har prøvet “Ragu’ alla bolognese” en jeg så i Politiken(helt den samme opskrift som her) fra den dag, vidste jeg bare at jeg var nød til at finde nogen med local viden og det er jeg sikker på jeg har her 🙂 Er desværre ikke så tit hjemme, men når jeg er, så er bloggen her den første jeg kigger ind forbi, for inspiration.
  Hilsen John

 9. Grethe Thomsen siger:

  Hej Marie.
  Er glad for at have fundet frem til din dejlige og inspirerende blog. Var i Piemonte i efteråret og har nu fået lyst til at lave et væld af små italienske retter nytårsaften – ikke mindst pga den tunge julemad. Vi er vilde med Italien – og maden. Spiste for mange år siden verdens bedste ravioli på en lille restaurant Trattoria la Torre i Sienna. De var kæmpestore og fyldt med spinat og ricotta og med skøn tomatsauce til. Mums. Din mands ravioli ser nu også gode ud.
  I ønskes et godt nytår.
  Hilsen
  Grethe

 10. Hej Grethe
  Tak for din søde kommentar. Så håber jeg, du finder nogle opskrifter, du kan bruge til nytårsmenuen. Ja, Italien er et skønt land og ikke mindst på grund af maden.
  Hvis I kommer til Sienna en anden gang, så skulle I også prøve den traditionelle ‘fiorentina’ (t-bone steak) på Trattoria Papei. Der spiser vi altid, når vi er i Sienna.
  Godt nytår til dig også.

  Mange hilsner

  Marie

 11. Michael siger:

  Hej med jer
  Jeg er just i gang med at planlægge min runde fødselsdag – som skal være så italiensk som muligt. Derfor ramte jeg din blog – fedt sted. Jeg kommer tilbage
  Hilsen Mich

 12. Gitte siger:

  Havde fået et bundt friske asparges. Havde lyst til n risotto. Googlede. Og vips så var jeg her! Fantastisk, indbydende, lækkert design og enkeltheden i højsædet. Mums. Jeg vil følge med 😃
  Mange hilsner Gitte

 13. Mads siger:

  Tusind tak for det hurtige svar 🙂 Så vil jeg prøve at gå på jagt lidt senere i dag. Hun bor i Verolanuova (Brescia), så hvis det lykkedes dig at finde Creme Fraiche i Milano burde det være muligt heromkring et eller andet sted.

  Tak for hjælpen.

  Mvh 🙂

 14. Andjrg siger:

  Er det Luca fra Luca’s cykler på Østerbro du er gift med?

 15. Tommy siger:

  Hej

  Tak for rigtig mange gode opskrifter for tips.

  Jeg er lactose intolerant, og der er jo megen ost i mange opskrifter, har i et bud på hvordan man evt kan erstatte osten og også mælk, fløde osv. med lactose i, med noget andet?

  • Hej Tommy
   Undskyld jeg svarer så sent – jeg havde fået overset din kommentar. Tak for rosen 🙂 Ja, der er jo ost i mange af vores opskrifter – desværre har vi ikke noget godt bud på noget, der kan erstatte osten rent smagsmæssigt – så du må bare lade være med at putte det i. Alt efter hvad det er for en ret, kan du nogle gange bruge lidt stivelse i stedet. Og mælk kan i nogle retter erstattes af vand eller fond – men det kommer helt an på den konkrete opskrift.

   Mange hilsner

   Marie

  • Connie siger:

   Også jeg er lactose intolerant. I Danmark kan du erstatte ostesauce med f.eks. Soya fløde varmet op med gærflager +salt og peber,det er et virkelig godt alternativ.Ostesauce kan hældes på pizza,pasta,lasagne etc. alle de retter hvor du skal have en cremet ostesmag.
   Gærflager købes i helsekosten. I Italien kan du købe en masse Soya”oste” i biosupermarkederne og de har også Soya fløde.I de hele taget er de langt fremme i skoene med alternative produkter.
   Prøv at google hende der har opfundet denne ostesauce og mange andre retter uden mælk.
   Luna Månebarn . Venligst Connie

 16. Birgitte Drud siger:

  Ang opskrifterne. Hvor mange personer er de beregnet til?
  Og tak for tips 😉

 17. Birgitte Drud siger:

  Tak for hurtigt svar. Jeg kan ikke se, at det står nogen steder. Det er desværre generelt for en del mad blogs, at antallet ikke er nævnt.
  Men …. shit manner, hvor er din blog inspirerende og informativ, hvad sagens kerne angår.
  Tak for den 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

 • Kontakt os

  Skriv gerne en kommentar her på bloggen, eller skriv til vores mail: minmandsitalienskekoekken@gmail.com
%d bloggers like this: