Hjemmelavet is med fersken – gelato alla pesca
Sommer i Italien. Solen bager, cikaderne synger i trætoppene, børnene jagter firben i haven, og i køkkenet brummer is-maskinen derudaf.
Ferie betyder lov til is hver eneste dag – med den her nemme opskrift på hjemmelavet is er det ikke et usundt løfte.
Hvis du bruger modne fersken af god kvalitet, er det ikke nødvendigt at tilsætte sukker – hvis dine fersken ikke er søde nok i sig selv, kan du tilsætte sukker efter behov.
Ingredienser
7 store modne fersken
1 glas mælk
evt. 50 gr. sukker
Sådan gør du
Blend fersken og mælk (og evt. sukker) sammen.
Hæld blandingen i is-maskinen, og lad den køre i ca. en halv time – eller indtil isen er klar.
Server straks.
Uhmmm – jeg kan lige føle stemningen – cikaderne filer løs, solen er næsten for meget, mens skyggen er lun – og isen fantastisk 🙂
Jep, præcis 🙂 Så skønt.
Kan man lave det uden en ismaskine?
Hej Hans
Altså, teoretisk set ja- italienerne lavede også is, inden ismaskinen og elektriciteten – men det var vist ret omstændeligt. Ismaskinen er at foretrække.
Hilsner Marie